מכון היצוא הישראלי
בפני הנהלת מכון היצוא עלתה בעיה ארוכת זמן של נוכחות חסרה בפני קהל הגולשים בגוגל. בעיה זו העלתה את הצורך של מכון היצוא באופטימיזציה וקידום אורגני SEO של מונחי תחום העיסוק של המכון. תוך זכייה במכרז נבחרה חברת קליקוויז (ClickWise) לנהל את הפרויקט. יעדי מאמץ הקידום התמקדו בתחילה למיקום ראשוני של המונח "יצוא" (ביוד אחת) שהיה מאחורי מתוצאות חיפוש חזקות אחרות כמו וויקיפדיה ואתר buyusa.gov להם נשמרו המקומות הראשונים כבר כמה שנים טובות. תוצאה זו ואחרות הושגו בהצלחה.
אז איך עשינו את זה?
קודם כל קצת אודות מכון היצוא הישראלי.
מכון היצוא הישראלי הוקם ע"י הממשלה והמגזר הפרטי כארגון ללא כוונות רווח כבר משנת 1958. הפלטפורמה האינטרנטית, קרי אתר האינטרנט www.export.gov.il, עלה לאוויר כבר בשנת 2000.
תחומי העיסוק העיקריים של מכון היצוא הם:
- קידום היצוא של ישראל.
- ארגון תערוכות בינלאומיות.
- לימודי יצוא בבית הספר לסחר חוץ הממוקם בבניין מכון היצוא.
- ייעוץ ליצואנים ע"י מיני אתר מומחים מייעצים בו פורום יצוא מוצלח המנוהל ע"י מומחי יצוא.
את עבודת קידום היצוא הם עושים תוך ארגון ימי עיון ותערוכות, שליחת ניוזלטרים (דיוור ישיר), תפעול פורום היצוא, אחזקת לוח מחפשי עבודה וסקירת חדשות קבועה במדור ענפי התעשייה.
האתגר
מיקום ראשון במונח יצוא!
תחום היצוא נמצא בסביבה שיווקית רחבה והוא תחום תחרותי ביותר בו נמצאים ומתמודדים על המיקומים הראשונים גופים רבים בישראל גדולים כקטנים. גופים כמו איגוד לשכות המסחר, המכללה העסקית ועוד.
חיפוש פשוט של המילה "יצוא" במנועי החיפוש מניב מעל 400 אלף דפים שונים. היקף היצוא עומד ביחס ישיר לכלכלת ישראל ומכאן גם שמספר העוסקים במלאכה והמתעניינים בה משתנה בהתאמה.
כיום, אתרי האינטרנט עולים לחברות הרבה כסף של עלויות בניית האתר ותחזוקתו השוטפת. יתרה מכך, בתחום בו כל כך הרבה גולשים ומתעניינים מתחילים את החיפוש אחר מידע באינטרנט, אתר האינטרנט של מכון היצוא, צריך להוות כלי חשוב ביותר וזמין עבור אותם גולשים.
הגדרת היעדים
יעדים אלו הוגדרו כמטרות החשובות ביותר בעבודת הקידום האורגני: מיקומים גבוהים במונחי תחום העיסוק. הגברת הנוכחות בגוגל. הגדלת מספר המבקרים באתר. הגדלת מספר הנרשמים ללימודי יצוא בבית הספר לסחר חוץ של המכון.
מאמץ קידומי
הצוות שלנו ערך עבודת מחקר מקיפה, הוכנה תכנית מסודרת הקובעת סדרי עדיפויות והוגדרו הכלים שיעשו בהם שימוש. כלי הקידום העיקריים הינם: גוגל אנליטיקס (Google Analytics) שסיפק סטטיסטיקות הניתנות להצלבה על קהל המבקרים באתר והתנהגותם, גוגל ווב מאסטר (Google WebMaster Tools) בו נעשה מעקב אחר אופן סריקת האתר ע"י מנוע החיפוש גוגל, אופטימיזציה של האתר בעזרת מערכת ניהול התוכן –הCMS, מחקר נפח התחרות אחר אותם מילים שגולשים מחפשים בגוגל, עדכון לינקים פנימיים, בניית דפי תוכן לפי דרישה ועוד...
מדובר בעבודה דקדקנית הכרוכה בשיקולי רלוונטיות התוכן יחד עם שינויי כותרות ותיאורי הדפים באתר כדי שאלו ישקפו בצורה האופטימאלית רלוונטיות התכנים לגולשי האתר ומנועי החיפוש גם יחד.
בתחילה נעשה מחקר לגבי מונחי הקידום הרלוונטיים וניתוח האתר הקיים בהשוואה לאתרים אחרים בתחום. מתוך המחקר הוסקו מסקנות ובוצעו התאמות של קוד האתר והתוכן, משמע קידוד טכנולוגי נכון של הHTML, כותרות עמודים ותיאורי דפים לגוגל. וזאת ברמת "על האתר" ( OnSite).
ברמת עבודת הסביבה (OffSite) נוספו קישורים רבים ותכנים שנכתבו לאתרים רבים ברשת שמיצבו את מכון היצוא כאוטוריטה, קרי סמכות, למונחי היצוא ולימודי יצוא.
שיתופי פעולה
הקשר עם הגורמים המעורבים במכון היצוא היה פורה ומוצלח. לכל דרישה והמלצה ניתן גיבוי מלא. הסברים מפורטים על התהליך והדרישות השונות שנשאלו מצד הלקוח נענו בפירוט מלא תוך העשרה ותמיכה. זה בעצם מה שצלח את הפרויקט. כמו גם שהפעילות נעשתה אל מול חברת בניית האתר לצורך תמיכה במערכת ניהול ויכולותיה והטמעת דפים אלו ואחרים וגם שם נרשם שיתוף פעולה הדדי שהניב תוצאות יפות.
התוצאה
בעזרת הידע והניסיון של קליקוויז (ClickWise) בתוך 3 חודשים מתחילת הפעילות:
- מכון היצוא נמצא במקום הראשון.
- יתר מונחי הקידום נמצאים במגמת שיפור מיקומים חיובית.
- אתר מכון היצוא חווה עלייה בכמות הגולשים החדשים לאתר.
מונחי מיצוב חשובים נוספים הגיעו למקום הראשון ביניהם: יצוא יבוא, לימודי יצוא וייעוץ בסחר בינלאומי. תדירות הסריקה של גוגל את אתר מכון היצוא עלה מאחת לשבועיים לכדי אחת ליומיים. מספר הגולשים לאתר עלה מתחילת פעילות הקידום ביותר מ-20%. הרוב המכריע של הגולשים שמבקרים באתר מגיעים דרך גוגל ומילות המפתח השונות. קידום מילות המפתח שנקבעו, לעמוד הראשון בדף התוצאות בגוגל, הביא למכון היצוא תעבורה רבה. מספר המבקרים המתעניינים בלימודים בבית הספר לסחר חוץ של המכון עלה משמעותית.